Starlink satellites # 41 | SPACE RESEARCH IS ENGLISHED

1623400526_maxresdefault-800x450.jpgOne rocket launch, 60 satellites. Then another, 60 again, and again and again, and again? What’s going on? Why so many satellites in space, especially if they are all the same and know the same? More than 1,800 Starlink satellites are already operating around the Earth, but do you really need more than 10,000 new devices in addition to these? What is Starlink at all? __________________________________________ Support my work on the Patreon website: www.patreon.com/urkutatasmagyarul.

26 comments
 1. Én már küldöm is nekik azt a 99 dolcsit ^^
  2022-re azt igérik, hogy az elsők között menőzhetek majd és még a majd 100asomat is visszakapom 😀
  Mi ez, ha nem cool? 😛

 2. Ezzel a videóval is hoztad a megszokott magas minőséget. Köszönjük! Szívesen megnéznék egy részt a magnetárokról, mint az emberiségre valós veszélyt jelentő szörnyekről, persze csak ha éppen nincs téma ötleted.

 3. "Olcsó" szolgáltatás, és hol van benne a profit… Namost jelenleg a belépési díj, azaz az antenna ára 500$, és aztán havi 100$ a szolgáltatás. Ergó ott a profit, hogy nem olcsó. Akkor fogják csak lejjebb vinni az árát, ha megjelennek a konkurrens műholdas szolgáltatók, és vagy senki nem veszi ennyiért.
  Azt azért látni kell, hogy a Starlink antenna egy nagyon brutális, tényleg 21. századi eszköz, phased array gigahertzes rádióval. Magában az antennában nagyobb számítási kapacitás van, mint a PC-ben amihez hozzá van kötve. Mindez egy kb 50 cm átmérőjű PCB. Ahhoz hogy például ennek a gyártása olcsó legyen, tényleg hatalmas mennyiséget kell belőle gyártani és eladni. A phased array technlógia miatt nem tudom, hogy költségcsökkentésként a gyártást pl kihelyezheti-e a Spacex kínába, mivel ez tényleg brutál high tech, amit a világon jelenleg kb százas nagyságrendben ért meg pár mérnök, és ugye a kínaiak híresek a "kíváncsiságukról".

 4. Jól értem?! Elon Musk 5-10 évente 2,6millió tonna értékes nyersanyagot kíván elégetni a légkörben, amit szétszórnak vízen-szárazföldön, csak azért, hogy anyagi hasznot szerezzen?
  Elon újra megmenti a földet. Jah, nem.
  Ennél még az GSM hálózat kiterjesztése is környezetbarátabb, csak hát azzal nem szerezne 7-8mrd fős potenciális piacot, meg több pénzbe kerülne az invesztment.
  De nézzük csak a PR maszlagot: kurva jó fej Elon, mert mindenhova elviszi ocsóé' azinternetet.

 5. 6:14 az én kedvencem mikor a kis 48 as ping ből lesz 600 online játék közben ? viszont én a jelenlegi infók alapján simán le rendelném a Starlinket a jövőben 🙂

 6. Én úgy láttam, hogy Starlink sosem lesz az antarktiszon, mert a műholdcsoport kihagyja az észak-déli sarkörön túli, viszonylag lakatlan területet

 7. Nekem a legrosszabb ezekben, hogy az asztro forókba belekontárkodnak. De sajnos nem csak a sarlinkok ezért hajnali 1-3 közt kell kint lenni, hogy a műholdat ami épp felettünk van ne süsse a nap csak a horizont vonal felett egy kicsivel.

 8. És ha 10ezer műhold láncreakcióban ledózerolja egymást és telenyomják szeméttel a környező területet, akkor el is zártak minket a világűrtől évekre. Reméljük minden rendben lesz és nem lesz emberi mulasztás 😀

 9. Csak dicsérni tudom ismét, remek adás volt és a téma kiválló. Arra volnék kíváncsi akkor ezt a Statlink netet hogyan kell elképzelni a valóságban, azaz fogom magam megrendelem az antennát+készüléket és előfizetek rá, s a jelenlegi szolgáltatómtól örömteli búcsút veszek a sokkal alacsonyabb netszámla jövőképével?:D Tehát a Starlink ugyanolyan vagy még jobb net szolgáltatás e a jelenleginél és a jelenlegiek csődbe mennek?

 10. Igazán megemlithetted volna a kessler szindrómát. Me marha jó hogy lefedjük a világot iternyettel. De ha elérjük az exponenciális küszöböt nemcsak internet nem lesz hanem űrutazás se egy pár évtizedig.

 11. picit vártam, hogy a hátrányairól is szó fog esni. Mondjuk azt, hogy amikor majd dübörög a StarLink net a bolygón, és ha majd akkor felnézel az égre, egyszerre akár több száz StarLink műholdat látsz majd keringeni. Szép csillagos égbolt viszontlátás… nem beszélve arról, hogy földi teleszkópoknak annyi…

 12. Jól értem-e, ha van egy alkatrész, ami nem tud elégni a légkörben, az 5-10 éven belül becsapódhat a Föld bármely pontján és megölheti a szerencsétlen embereket?

 13. Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a példaként bemutatott műhold pályája (itt és más videókban is) nem csak geoszinkron? Én úgy tanultam, hogy a geostacionárius pálya a geoszinkron speciális esete, amikor az objektum az egyenlítő síkjában van. Sajnos nem ezt a szakterületet tanulom, csak érdekel az űrkutatás, így lehet én tudom rosszul. 🙂 Ha esetleg valaki más is tudja a kérdésemre a választ, az kérem ne tartsa magában! Köszi ^_^

 14. Nagyon szeretem a csatornát…pont ezért rettenetesen fáj, hogy te mint az űrkutatás legnagyobb magyar youtuber alakja meg se említetted a starlink project sötét oldalát. Musk egy zseni ez elvitathatatlan de gyakorlatilag ezzel a húzással kinyírja a földi megfigyelésű csillagászatot. Az űrtávcsővek telepítése karbantartása horrorisztikus összegeket emészt fel. Lásd James Webb. Az oceonográfiai, légköroptikai, klimakutatasi és egyéb releváns kutatások mehetnek a kukába. Az űrszemétről nem is beszélve. Ezen kívül pedig az égbolt egyetemes érték…ahogy Kékestetőt se hordjuk el útalapba talán az eget se kellene szétcseszni a jövő nemzedéknek…mert innentől nincs megállás. Nem csak a starlink lesz az egyedüli szolgáltató. Remélem a gyerekeim nem a csodás' starlink vonatokat fogják nézni az éjszakai égen hanem az Orion ködöt, meg a Perseidákat.
  Ezért én szörnyen elfogultnak érzem ezt a videót és mivel elképesztően kedvelem a csatornát rohadtul csalódott vagyok.

Comments are closed.

Previous Post
1623399861_maxresdefault-110x110.jpg

Gyro VSAT: Unlimited, high-speed internet for the maritime industry

Next Post
1623401183_maxresdefault-110x110.jpg

SpaceX inaugurates two new Starship engine test stands | Russia threatens to leave ISS – Why?

Related Posts
Total
0
Share